15 oktober 2011
16:00

K4 IF/IBF Argentum

Referat: Pajala IF - K4 IF/IBF Argentum

Vi är inte alls med i första perioden. Gästerna får göra lite som de vill och anförda av en strålande Anna Ranberg dödar de matchen redan i första känns det som. 0-5 efter en kvarts spel och siffrorna kunde varit ännu större om inte Elin gjort ett par finfina räddningar. Mikkis reducerar efter 17:30 efter ett fint anfall och 1-5 står sig perioden ut. Vi blir blåsta på en solklar straff i perioden då deras målvakt kommer ut och fäller en fri Laura.

I andra perioden är vi bättre. Vi kämpar hårdare och är lite mer på tå. K4/Arg är fortfarande det spelförande laget och stundtals får Elin jobba ganska hårt. Efter en tappad markering sitter 1-6. Vårt anfallsspel börjar komma igång lite och Mikkis har bla en i ribban. Även Alida är nära att sätta en. Också i denna period blir vi blåsta på en solklar straff då en motståndare med hög klubba stannar upp en boll på väg till en fri Mikkis.

Tredje perioden är bara 55 sek gammal då 1-7 trillar in. Efter drygt halva perioden åker Lina på en riktig flygtur och vi får chansen med en tjej mer i 5 min. Vi spelar bra pp och skapar flera chanser innan tillslut Jani serverar en fin pass åt Emma som inte gör några misstag. När gästerna blir fulltaliga sätter de nästan omgående 2-8. Vårt tredje mål är riktigt fint då Jani släpper ett fint backhandpass till en överlappande Emma som skjuter ett bra dragskott i bortre gaveln. Tyvärr släpper vi in ett mål till och slutresultatet skrivs till 3-9.

Trots 9 insläppta gör Elin en mycket bra match i mål, med en del riktigt svettiga räddningar. Jani och Emma gör ett stort jobb både framåt och bakåt. Stina är lugn och säker med boll och slår en hel del fina uppspel.

Hade vi bara varit med från start hade vi kunnat ge ett mycket spelskickligt bortalag en rejäl match.